Tadı oldukça keskin ve acı olan bu bitkinin yetiştirilmesi çok kolaydır. Ekim ilkbahar ve sonbaharda yapılabilir. Toprak nem bakımından fakir olmamalıdır. Tohumları toprağa ekmeden önce nemli bir beze veya hafif suya batırırsanız çimlenme süresi çok daha kısa olacaktır.
Toprak açısından organik maddelerce zengin toprakları sever. Toprakta mineral eksikliği olduğunu düşünüyorsanız ekimden önce gübre ekleyebilirsiniz. Dikimden önce toprak çapalanmalı ve hafifçe nemlendirilmelidir.
Tohumlar toprağa ekildikten sonra hemen su verilmelidir. Çimlenme yaklaşık 5-7 gün sürer. Bu sürenin uzamasında ve kısalmasında en büyük etken hava sıcaklığı ve toprak yapısıdır. Hava sıcaklığı düşerse, tohumların çimlenmesi gecikecektir. Aynı şekilde susuz kalmak da bu sürenin uzamasına neden olur.
Aşırı güneşi sevmeyen bitki sabah erken veya akşam serin sulanmalıdır. Çok sıcak havayı sevmez ve soğukta verimli büyüyemez. Soğuk hava da bitkinin yapraklarının yanmasına yani zarar görmesine neden olur.
30-40 gün sonra hasat edilebilecek bitki makas veya bıçak yardımı ile kesilmelidir. Kendi bahçenizde küçük bir alana ekim yapıyorsanız yani ticaret yapmıyorsanız günlük tüketebileceğiniz kadar toplamanızı tavsiye ederiz. Çünkü toplandıktan sonra uzun süre canlılığını koruyamaz. Bir süre sonra yapraklar sararmaya başlar bu nedenle besin değeri açısından bir faydası yoktur.
Genellikle salata yapımında kullanılan roka; Salatalık, nane, havuç, dereotu, patates, marul ve ıspanak gibi sebzelerin yanında yetiştirebilirsiniz. Ancak aynı bahçede çilek veya direk fasulyesinin yanında yetiştirilmesi tavsiye edilmez.