Kodlama, bilgisayara belirli bir görevi gerçekleştirmesi için talimat verme yöntemidir. Ayrıca, “yazılım programlama” veya “bilgisayar programlama” olarak adlandırıldığını duymuş olabilirsiniz. Bu talimatlar, bilgisayarların anlayabileceği bir “bilgisayar dili” kullanılarak verilir. Bu diller arasında görsel bloklar, Java, Python ve C bulunur. Kodlamayı öğrenmek, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini genişletir, bu da çocukların bu becerileri gençken geliştirmelerini sağlar.
Çocukların kodlamayı öğrenmesi zor mu?
Çocukların kod yazmayı öğrenmelerine yardımcı olmak zor görünebilir, ancak bunu kolaylaştıran akıllı hizmetler vardır. Örneğin Scratch ve Tynker, kodlamayı sindirilebilir ve eğlenceli hale getiren yenilikçi görsel kodlama dilleri sağlar.
Çocuklar Neden Kod Yazmayı Öğrenmeli?
Kod bugün dünyanın her alanında devrim yaratıyor; Kendi kendine giden arabaları, robot destekli ameliyatı, sosyal medyayı, yeni işleri ve daha fazlasını düşünün. Kod yazmayı seçmek, çocukların geleceklerinin daha iyi mimarları olmalarına yardımcı olur.
1. Kodlama, dünyada en çok kullanılan dillerden biridir
Yakın zamana kadar dünya çapında kullanılan tek dil İngilizceydi; Bugün ve belki de yakın gelecekte yaygın olarak kullanılan en değerli dil kodlama dilidir.
2. Kodlama problem çözmeyi öğretir
Resmin tamamına nasıl bakılacağını ve sorunun farklı bakış açılarından nasıl çözülebileceğini gösterir.
Her kodlama atölyesinin amacı; Hatalar yapmak ve eğlenmek için buradayız. Birincisi olmadan ikincisi mümkün olmazdı.
3. Kodlama, eleştirel düşünmeyi teşvik eder
Kodlama, sorunları sayısız küçük soruna bölmeye yardımcı olur; Size büyük problemlerle donup kalmamayı, onları daha küçük parçalara ayırarak ve küçük problemlere çözümler bularak anlamayı öğretir.
4. Kodlama analitik düşünmeyi teşvik eder
İnternette birçok tanım bulacaksınız; ancak bilmeniz gereken tek şey, analitik düşüncenin matematik, mantık ve algoritma unsurlarını içerdiğidir.
Çocuklara kodlamayı öğretmek analitik düşünmeyi teşvik eder; bu, erken ortaya çıkarılırsa, zihinlerini her türlü sorunu çözme zamanı geldiğinde oldukça faydalı olacak şekilde çerçevelendirir.
5. Akılları hikaye anlatımına yönlendirir
MIT tarafından geliştirilen görsel bir dil olan Scratch gibi çocuklar için tasarlanmış çeşitli araçlar vardır. Scratch sayesinde çocuklar video oyunlarının “diğer tarafında” görünebilir ve karakterleri şekillendirebilir, hikayeler ve ayarlar yaratabilirler.
6. Kodlama fikirleri şekillendirmeye yardımcı olur
Herkesin bir fikri var. En büyük fark, yalnızca birkaç kişinin bunu gerçekleştirebilmesidir. Kodlama, onların farkına varmalarını sağlar. Kod yazabilen insanlar fikirlerini uygulamaya koyabilirler.
7. Kodlama, yaratıcılığı teşvik eder
Çocuklar, hayal ettikleri her şeyi gerçekleştirmelerine olanak tanıyan bir araç olarak kendilerini programlama yoluyla ifade edebilirler.
8. Çocuklar daha hızlı kod yazmayı öğrenir
Dijital çağın yerlilerine, yani çocuklara bakarsak, şaşırtıcı bir şekilde bazı araçları kullanma eğiliminde olduklarını görürüz. Bu çağda onları harekete geçirmeli ve kodlama ile tanıştırmalıyız.
9. Kodlama bilinçli tüketici olmaya yardımcı olur
Teknolojiyi anlamak, teknolojiyi kullanmakla aynı şey değildir; Bu çok önemli bir konu. Çocukların bugünün teknolojileriyle doğup büyüdükleri ve bunları kullanma eğiliminde olmaları, onları anladıkları anlamına gelmez.