Android Studio, Android işletim sistemi üzerinde çalışmamızı ve uygulamalar geliştirmemizi sağlayan bir geliştirme platformudur. Jetbrains şirketinin ItelliJ platformu üzerine inşa edildi ve 2017 itibariyle Android kullanıcılarına sunuldu.
Android Studio Özellikleri
Android Studio, entegre bir geliştirme aracı olarak adlandırılır. Entegre geliştirme aracı, teknolojik araçların geliştirilmesinde ve program geliştirmede aktif rol oynayan bir araçtır. Kısaca üst düzey bir yazılım türüdür. Bu yazılım aynı zamanda program geliştirme süreçlerini organize ederek olayların daha hızlı ve daha organize bir şekilde ilerlemesini sağlar. Android entegre geliştirme aracının program geliştiricilerine sunduğu bir başka fırsat da, yapılanlar hakkında yorum ve hata ayıklama yapmasıdır. Ayrıca, program yazılımını derleme ve bağlama durumlarında program yapımcıları için çok kullanışlıdır. Birçok entegre geliştirme aracı olmasına rağmen, Android Studio sadece Android işletim sistemleri için üretilmiştir. Android sisteminde oluşturulan her yeni program ve her yeni güncelleme bu stüdyo sayesinde oluşturulur. Android Studio, 2013 yılında tanıtıldı ve o zamandan beri Android destekli cihazlarda kullanılan tek araç oldu. Apache lisansına sahiptir. Tüm bu üstün program oluşturma ve geliştirme özelliklerine ek olarak, Android Studio ücretsiz olarak kullanılabilir. Yazılım ve programlama ile uğraşan veya bilgisayar mühendisliği unvanına sahip bir kişi, bu program ile Android sisteminin gelişimine katkı sağlayacak araçlar ve programlar oluşturabilir. Android Studio’nun programlama dili, dünyada en çok kullanılan dil olan Java’dır. Bu nedenle programın kullanımının oldukça kolay olduğunu söylemek mümkündür.
Android Studio ile uygulama
Akıllı kod düzenleme sistemine sahip olan Android Studio’nun kurulumu da oldukça kolay. Android resmi sitesinden veya Google Play Store’dan indirebileceğiniz bu uygulama, telefon ve tabletlerde kullanıma uygun olmasa da bilgisayar ortamında kullanıcılar için oldukça kullanışlıdır. Kurulumdan sonra istediğiniz uygulamayı geliştirebilir veya yeni bir uygulama oluşturabilirsiniz. Dilerseniz mevcut uygulamaların renkleri ve görselleri ile oynayabilir veya hayal gücünüzün sınırları içinde bir uygulama oluşturabilirsiniz.