Bu, İnternet kullanıcılarının son zamanlarda çok sorduğu bir soru. Https nedir? Düz http (Köprü Metni Aktarım Protokolü) artık birçok sitede https olarak görüntüleniyor. Bunun önemli bir nedeni de SEO uzmanlarının bu konuda; Güvenlik sertifikasına sahip sitelerin Google sıralamalarında% 5 olumlu etkisi olduğu söyleniyor.
Bu, Google’a doğru bilgi olarak aktarılmamıştır, ancak alışveriş sitelerinin özellikle güvenli olduğu fikri, kullanıcıların siteye güvenmesi ve dolayısıyla site trafiğini artırması olabilir. Bu, dolaylı olarak sitenin tıklandığı ve daha yüksek sıralandığı anlamına gelebilir.
Bu yalnızca bir site güvenlik göstergesidir. Başka bir deyişle, HTTPS’ye sahip bir web sitesinin önce bir güvenlik sertifikası vardır. Güvenlik sertifikası bulunan sitelerde yaptığınız her işlem bir güvenlik protokolü ile korunmaktadır. Bu, bilgi güvenliğinizi sağlar. Özellikle e-ticaret sitelerinde, kredi kartı ile ödeme yaptığınız sitelerde ve kişisel bilgilerinizin kayıtlı olduğu sitelerde bir güvenlik sertifikası gereklidir.
HTTPS nedir?
Güvenlik sertifikası ile çalışan web sitesinin adres çubuğunda, başında https ve “Güvenli” göreceksiniz. Burada kullandığınız hassas bilgiler (kredi kartı vb.) Şifreleme kullanılarak doğrudan bankaya gönderilir. Başka bir deyişle, bilgileriniz web sitesinin veri tabanında saklanamaz ve satın alımlarınız güvende olacaktır. Ayrıca, çok düşük kredi kartı bilgilerinin kötüye kullanılmayacağı da garanti edilmektedir.
HTTPS gerekli midir?
Birçok site sahibinin bu konu hakkında kafası karışmıştır. “Sitem için bir SSL’ye (güvenlik sertifikası) ihtiyacım var mı?” Elbette her sitede bir güvenlik sertifikası olması gerekmez. Aslında bunun gerekli olmadığını söylemek yanlış olur. Örneğin, SSL kurumsal bir web sitesi veya üyelik ve bilgi akışı olmayan bir web sitesi için zaman ve para kaybı olacaktır. Dahası, Google’daki konumunuzu etkilemeyecektir.
Hangi sitelerde HTTPS olmalıdır?
Güvenlik sertifikası gerektiren e-ticaret siteleri ve bilgilerin korunmasını ve kişisel bilgilerinizi kaydetmesini gerektiren tüm sitelerin bir güvenlik protokolü olması gerekir. Elbette bu gereksinimi karşılamayan pek çok web sitesi var. Bu durumda, sitenin güvenli olup olmadığını ve kullanıcıyı önlem olarak uyarmak için tarayıcılar bilgilerinizi kaydederken siteyi işlemeye devam edip etmeyeceğinizi sorun. Siteye verdiğiniz bilgiler gizli değilse, onayınız sonrasında işleme devam edebileceksiniz.
HTTPS’nin Faydaları
Siteniz https ise, kullanıcının güvenini artıracaktır.
Güvenli alışveriş siteleri her zaman daha fazla satın alma potansiyeline sahip olacaktır.
Bu sadece e-ticaret sitelerine değil birçok kurumsal siteye de prestij sağlayacaktır.
Google, bir güvenlik sertifikasına sahip olduğu için sitenizi güvenilmez rakiplerinizin önüne koyacaktır.
Https protokolünü kullanan siteler için daha hızlı yüklenir.