CSS Kullanırken çoğu zaman elimizin altında bazı kodların bulunması gerekiyor. Aslında bazen iyi derecede ingilizce bilseniz bile bu kodlar zamanla unutulabiliyor veya hatırlanmadığı anlar oluyor. Özellikle CSS’de sık kullanılan yazı rengi, yazıyı sağa-sola-merkeze veya iki yana hizalama, kelime-cümleleri büyük-küçük veya ilk harflerini büyük yapma, metni paragraf başı yapma gibi kodlar sıklıkla kullandığımız kodlar.
Şimdi sizlere CSS’de yukarıda bahsettiğim bu kodlar ile ilgili bil vermeye çalışacağım. Kullanımı oldukça kolay. Ya bir Class/Id tanımlayarak aynı sayfa veya başka bir sayfada yol gösterip kullanabilirsiniz dilerseniz div’ler arasında da kullanabilirsiniz. Zaten bu sayfada olduğunuza göre nasıl kullanacağınızı iyi biliyorsunuzdur.
CSS Yazı Rengi | Color
CSS Yazı Hizalama Sağa-Sola-Merkeze Veya İki Yana | Text-Align
Mesajlarınızı sağa, sola, ortaya veya her ikisine birden hizalar. Bu kod kullanılmazsa, tüm metinler / metinler standart olarak sola hizalanır. Genellikle yan hizalama kullanılır veya tercih edilir. Ama karar senin.
CSS Kelime-Cümleleri Büyük Küçük Veya İlk Harflerini Büyük Yapma | Text Transform
Yazı karakterleri standart olarak normal yazıma göre gelir. Ancak standart hale getirmek için yazılarınızın ilk harflerinin büyük veya tamamının büyük- tamamının küçük olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için text-transform kodu kullanılır.
CSS Metni Paragraf Başı Yapma | Text-Indent
Bu yaygın olarak kullanılan kod olmamakla birlikte sitelerde zaman zaman talep edilen koddur. Bu kod ile paragrafı dilediğiniz gibi yazdırabilirsiniz. Ancak kullandığınız şablona göre hazırlanmalısınız. .Em veya Ox kullanabilirsiniz.
CSS Yazıların Altını, Üstünü Veya Ortasını Çizme | Text-Decoration
Bu kod, azı dişlerini vurgular veya vurgular. Text-Decoration: None, genellikle bir sayfaya bağlantı, kelime mavi ve altı çizili olacaktır. Bağlantı görünümü modunda olan budur. Genellikle bu bağlantıları normal bağlantılara dönüştürmek için kullanılır.