font-family, kullanılacak metin türünü belirleyen bir işlevdir. Örneğin; Arial, Times New Roman, Verdana, Calibri gibi. Farklı yazı tiplerini buradan veya alternatif platformlardan inceleyebilirsiniz. Aşağıdaki gibi bir veya daha fazla yazı tipi ailesi kullanılabilir.
font-style, kullanılan metnin sağda normal veya italik olmasını sağlar. Bunun için normal, italik ve italik kodlar kullanılır. italik, italik; italik, italik olmayan yazı tipleri için geçerlidir. Ancak, italiklerin günümüzde oldukça sık kullanıldığını unutmayın.
font-size, kullanılan metnin boyutunu veya boyutunu belirler. Birçok farklı şekilde kullanılabilir. Burada piksel, desteklediği / küçük yazı tipi boyutuna kadar sayısal olarak kullanılabilir. Büyükse alternatif olarak xx-small, x-small, small, medium, large, x-large, xx-large olarak kullanılabilir. Örneğin;
font-variant: Normal veya büyük harflerle metin sağlar. Aşağıdaki kullanım durumları mevcuttur. Ancak bunun çok sık kullanılan bir fonksiyon olmadığını söyleyebilirim. Küçük boyut, burada tamamen bir tasarım problemidir. Burada gösterdiğim (metin dönüştürme) kodları, bir makalenin büyük harfini, küçük harfini veya ilk harflerini büyük yapmak için kullanılır.
font-weight: Metnin kalınlığını-inceliğini belirler. Genellikle önemli veya farklı durumlarda kullanılır. Birçok farklı şekilde kullanılır.
font-kerning,nadiren kullanılır, bazen onu bir tasarım olarak kullanmamız gerekebilir. Kullanımın oldukça şık bir görsel yazı tipi sağladığı söylenebilir.font-kerning, yazı tipini değiştirmeden karakter aralığını artırır. Örneğin;
font-stretch, metni uzatmak için kullanılır. Bununla birlikte, diğer yazı tiplerinde olduğu gibi, tarayıcınızın destekleyip desteklemediğini bulmanız gerekir. Ultra yoğunlaştırılmış, ekstra yoğunlaştırılmış, yoğunlaştırılmış, yarı yoğunlaştırılmış, normal, yarı genişletilmiş, genişletilmiş, ekstra genişletilmiş, ultra genişletilmiş kullanım durumlarına sahiptir.