İlk altın kural şudur; Aracınızı iyi tanıyın. Araştırmalara göre aracını iyi bilen kullanıcılar, bilmeyenlere göre en az% 10 yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu rakamı% 20’ye çıkarmak da mümkün. Aynı şekilde sürüş deneyiminizi artırın.
Hızlanmaya çalışmak, motora anında yüksek hacimde yakıt verdiğinden, aniden israfı artırır. Hızınızı kademeli olarak artırmaya çalışın. Gaz pedalına hiç basmamak, bazı durumlarda normalden daha fazla yakıt israfına neden olur. Yokuş aşağı gitmiyorsanız, gaz pedalına basmazsanız aracınız bir süre sonra yavaşlayacaktır.
Aracınızı hızlandırmak için gaz pedalına yüklemelisiniz. Aracınız tekrar yakıt tasarrufu yaptığınızı düşünerek hızlandığında, ayağınızı gaz pedalından çekerseniz bir süre sonra tekrar yavaşlayacak ve tekrar gaz pedalına basmanız gerekecektir. Çok fazla yakıt harcamak ve motorunuzu erken yıpratmak istiyorsanız, hızlanırken ayağınızı gaz pedalından çekin; Yavaşlayın ve yavaşladığınızda gaza geri dönün. Birçok insan bu hatayı yapar. Gaz pedalı ne kadar az olursa, o kadar az yakıt tasarrufu sağlayacağını düşünüyor, ancak bu büyük bir hata.
En etkili yöntem, gaz pedalına hafifçe ama sürekli olarak basmaktır. Çünkü araba en fazla yakıtı kullanmıyor; kalkışlara harcama yapar ve hız artar. Sabit hızda seyreden bir araç fazla yakıt tüketmez. Ayağınızı gaz pedalından çekmeniz, aracın bir süre sonra yavaşlayacağı anlamına gelir. Yavaşladığında, hızı artırmak için gaz pedalına geri döneceksiniz. Bu hem yakıtın hem de motorun düşmanıdır. Onun yerine; Aracın hızını yavaşlatmamak için gaz pedalını kullanın. Pedalı sabit bir şekilde basılı tutun.
Elbette yukarıda söylediğimiz durum yokuş aşağı giderken geçerli değil. Yokuş aşağı giderken ayağınızı gaz pedalından çekmeniz elbette yakıt tasarrufu sağlar.
Yakıt tasarrufu ile ilgili bir diğer konu da arabanın döngüsüdür. Ekonomik olarak kullanmak istiyorsanız, araba devirlerini 2000 ile 2500 arasında tutun. Bunu başarmak için bir vitesin tepesinden gitmek yeterli olacaktır. Bu sayede aracınızdan çıkan ve sizi rahatsız eden motor gürültüsü azalacak; ve aracınızın kullandığı yakıt miktarı azalacaktır. (Bilmeyenler için devrim, Krank milinin bir dakikada yaptığı devir sayısıdır.)
Ancak yokuş yukarı çıkarken dikkatli olmalısınız. O zaman devriminizi 2500 ile 3000 arasına çıkarmalısınız. Bazı durumlarda gerekirse 3500 veya daha fazla olabilir. Çünkü yokuşa çıkarken hızı çok düşürürseniz aracınız bayılabilir. Bayılma hali uzun süre devam ederse ve 2000 d / d’nin altına sürekli tırmanırsanız aracınız aşırı ısınabilir.
Yokuş aşağı giderken dikkat etmemiz gereken durumlar vardır. Yakıt tasarrufu için en tehlikeli ve gereksiz eylemlerden biri, yokuş aşağı giderken vitesi boşa almak veya kontağı kapatmaktır. Bu durumlarda, freninizi tutmak zor veya hatta imkansız olabilir. Ayrıca vitesin boşa alınması sanıldığı gibi çok fazla yakıt tasarrufu sağlamaz. Bunun yerine, yüksek vitese geçin ve ayağınızı gaz pedalından çekin. Bu sayede motora yakıt tasarrufu girişi devam ederken frenlerin çalışma sisteminde herhangi bir bozulma olmuyor. Vites boşta iken motor yakıt almaya devam eder. Hepsinden iyisi, o yakıtı vitesteyken alıyor. Çünkü güven önce gelir.