Şarj çabuk bitiyor; Piyasada bulunan Apple markasının eski modellerinden 4, 5, 6 ve 6S modellerinden yeni Iphone 7, 7 Plus, 8 Plus ve X modellerine kadar ortaya çıkabilecek bir problemdir. Sorun bir yazılım veya donanım arızasından kaynaklanmıyorsa, kullanımla ilgilidir.
Cihazınızda şarj sorunları için Iphone şarj sorunları ve Iphone pil sorunları başlıklı yazılarımıza göz atabilirsiniz. Telefonunuzun şarjını daha verimli kullanmak için alabileceğiniz bazı pratik önlemler vardır. Bunları uyguladığınızda, kapasitede% 10 ila% 50 artış gözlemleyebilirsiniz.
Kullanmadığınız Uygulamaları Kapatın / Silin
Tüm akıllı cihazlar gibi Iphone modellerinde de arka planda çalışan uygulamalar ücretsiz yer. Bunun için şu anda kullanmadığınız uygulamayı kapatmanız gerekmektedir. Ana sayfa düğmesine iki kez dokunduktan sonra, görüntülenen listeden istediğiniz uygulamayı sürükleyerek pilden tasarruf edebilirsiniz.
Cihazınızda kullanılmayan uygulamaları silmek de performansa olumlu katkıda bulunacaktır. Birçok kullanıcı, bir uygulama yüklemeyi ve ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra onu telefonda tutmayı tercih eder. Bununla birlikte, sık kullanmadığınız uygulamaları temizlemek, şarj optimizasyonu açısından daha sağlıklı bir tutumdur.
Veri Erişimini Kısıtla
Iphone modellerinde işletim sistemine eklenen “Getirme” adlı bir özellik bulunmaktadır. Bu özellik, cihazdaki uygulamalarda bir güncelleme olup olmadığını kontrol eder ve her çek, ücretinizin biraz daha fazlasını tüketir. 15 dakika, 30 dakika, 1 saat gibi seçenekler sunan bu bölümde manuel kontrol özelliği de bulunmaktadır.
Cihazın “Ayarlar” bölümünden “Mail, Kişiler, Takvimler” bölümüne girip buradaki seçeneklerden “Manuel” i seçerseniz, cihazdaki otomatik veri alımını kaldıracak ve böylece pilinizin daha uzun süre dayanmasına katkıda bulunacaksınız.
Konum Hizmetlerini Sınırla
Telefonunuza yüklediğiniz birçok uygulama, GPS verilerini kullanmak için izninizi ister. Bu izni verdikten sonra, bir ayar değişikliği yapmazsanız, cihaz her açıldığında konumunuzu güncellemek için GPS hizmetlerini kullanacaklardır. Dolayısıyla siz kullanmasanız bile arka planda cihazın konum değişikliğini algılayan ve veri elde eden bu uygulamalar şarj kullanım sürenizi önemli ölçüde etkiler.
Bu konuda önlem almak için yapmanız gerekenler; “Ayarlar” bölümünden “Gizlilik” ve oradan da “Konum Servisleri” sayfasına ulaşmaktır. Cihaz, özelliği kullanan tüm uygulamaları size bir listede gösterir. Buradan ihtiyacınız olmayan seçenekleri sınırlandırarak pil kullanımını en aza indirebilirsiniz.
Ekran Parlaklığını Azaltın
İPhone cihazlarında pilin çabuk bitmesine neden olan faktörlerden biri de yüksek ekran parlaklığıdır. Özellikle parlama düşük olduğunda ekranın tüm gücüyle çalışması gerekmeyebilir. Durumu değiştirmek için, “Ayarlar” bölümünden “Duvar Kağıtları ve Parlaklık” bölümüne girmeniz ve ardından ekrandaki görüntüyü manuel olarak değiştirmeniz gerekir. Bu işlemi tamamladıktan sonra aynı menüden “Ekran Parlaklığını Otomatik Olarak Ayarla” bölümünü devre dışı bırakmak önemlidir.
Hareketleri Azaltma Modunu Kapatın
İPhone cihazlarının sevindirici özelliklerinden biri de ekrandaki uygulamaların suda yüzüyormuş gibi davranmasıdır. Eğlenceli olmasına rağmen telefonunuz hareket ettiğinde ortaya çıkan bu durum tam bir şarj düşmanıdır.
Uygulamaları düzeltmek için, “Ayarlar” bölümünden “Genel”> “Erişilebilirlik”> “Hareketi Azalt” seçeneğine giderek seçilen ayarı “Açık” konumuna getirmeniz yeterlidir.
Otomatik Güncellemeleri Kontrol Et
App Store ve iTunes’dan satın alınan uygulamalar, otomatik güncelleme modu ile cihazınıza yüklenir. Bu nedenle arka planda çalışan otomatik güncelleme eklentisi sayesinde uygulamalardaki en küçük değişiklikler bile tespit edilir. Sizin için daha uzun şarj süresi, buradaki otomatik ilerlemeden daha önemliyse, “Ayarlar”> “Itunes ve App Store” adımlarını izleyerek “Güncellemeler” düğmesini devre dışı bırakabilirsiniz.
Airdrop’u kapat
IOS 7 sürümünden sonra tanıtılan bu özellik, diğer Apple cihazlarıyla iletişim kurmanıza ve belge alışverişi yapmanıza olanak tanır. Kapatılmadığı takdirde bataryanızı çok kullanacaktır çünkü sürekli bağlanabilecek bir cihaz arayacaktır. Söz konusu uygulamayı / özelliği “Kontrol Merkezi” üzerinden devre dışı bırakabilirsiniz.
Bildirimleri Senkronize Et
Cihazda yüklü uygulamaların bildirim iletme özellikleri açılır. Bazı uygulamalarda, size hangi durumların gösterilmesini istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Bununla birlikte, tam kapsamlı bir pil optimizasyonu sağlamak istiyorsanız, bu bildirimleri uygulama bazında da yönetebilirsiniz.
“Ayarlar”> “Bildirim Merkezi” sırasını takip ettiğinizde tüm uygulamalar listelenir ve takip etmek istediğiniz seçenekler dışında ana ekranda seçenekleri kontrol edebilirsiniz.
Uçak Modunu Kullanın
Elbette bu tavsiye yalnızca telefonun gelmediği veya onu belirli bir süre kullanamayacağınız kesin olan yerlere özeldir. Uçak modunu açmak, iPhone’unuzun sürekli olarak ağı veya hücresel ağı aramasını engelleyecektir. Bu nedenle uyku moduna geçerek şarjı çok daha verimli hale getirebilirsiniz. Ancak uçuş modunda arayanların size ulaşamayacağını hatırlatmakta fayda var.
Wifi / Hücresel Verileri Kapalı Tutun
Hangi iPhone modelini kullanıyor olursanız olun, en çok pil tüketen eylem internete bağlı kalır. Özellikle mobil veri tüketimi çok ciddi pil kullanımına neden oluyor. Bu nedenle cihazda internete ihtiyaç duymadığınız durumlarda her iki üniteyi de kapatmanız faydalı olacaktır.
Cihazınızda yüklü uygulamaların güncelleme ve bildirim kontrolü için internet bağlantısına ihtiyacı vardır. Bu, bağlantınızı kestiğinizde de kaybolacaktır. Ancak, wi-fi modülünü kapatmak, uygulamaların bağlantı aramasını engellemeyecektir.
Cihazı Daha Az Kullanma
Aslında işin kesin çözümü budur. Akıllı telefonla ilişkinizi gerekli durumlar dışında belirli bir mesafede tutarsanız, şarjınız çok daha uzun süre dayanır. İPhone’larda şarjın neden çabuk bittiğini, alınabilecek kolay önlemlerle açıklamaya çalıştık. Bilinçli kullanıma rağmen batarya sorunları yaşamaya devam ederseniz uzman teknik ekibimiz size bir yol haritası çizecektir. İletişim formumuz veya telefon numaralarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.