Telefonların kendi kendine kapanmasının nedeni hem Iphone hem de Android kullanıcılarının şikayet ettiği en yaygın sorunlardan biridir. Her gün piyasaya yeni bir telefon gelse de yine de bu sorunla karşı karşıyayız. Öyleyse neden çoğu insanı rahatsız eden bu durum geliyor? Yazımızın geri kalanında sorunların nedenlerini ve çözüm önerilerini inceliyoruz.
Çözüm önerilerimize geçmeden önce, sorunun nedenine bakmak faydalı olacaktır. Sorun donanım veya yazılımdan kaynaklanıyor olabilir. Cihazınız yazılım nedeniyle kilitlendiyse, aşağıdaki önerileri uyguladığınız için şanslısınız. Bununla birlikte, donanımla ilgili bir sorun varsa, telefonunuzu yetkili bir servise götürmelisiniz.
Telefonları kapatma sorununa çözüm önerileri
1- Program bölümünü kontrol edin
Kullandığınız telefon yazılımını güncel tutmak, sorunun çözümünde önemli bir rol oynar. Android veya IOS’un hızı ve güvenliği için en son sürüm güncellemelerine dikkat etmelisiniz. Yazılım güncellemelerini telefonunuzun ayarlarında bulabilirsiniz. Cihaz bir döngüde hala açılıp kapanıyorsa, bir servise götürmeniz önerilir. Kötü yazılan uygulamaları telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.
2- Uygulamalarınızı güncelleyin
Telefonunuza uygulama indirirken, kabul ettiğiniz erişim izinleri yalnızca cihazınızda değil, cihazlarınızda da girilmiş olabilir. Bozuk uygulamalar cihazınızın işletim sistemini etkileyeceğinden, indirme sırasında güvendiğiniz uygulamaları seçerken dikkatli olun. Buna ek olarak, eski uygulamalar da telefonunuzu yavaşlatabilir ve kendi kendine kapanabilir. Bu nedenle modern uygulamaları kullanırken dikkatli olmalısınız.
3- Pil kontrolü
Pil hasarı, kendi kendine kapanan telefonlarda en yaygın sorunlardan biridir. Telefonunuz yüksekten alçak seviyelere şarj oluyorsa, bir batarya sorunu olma olasılığı vardır ve bu sorun telefonunuzun kapanmasına neden oluyor. Bu durumda pili kısa sürede değiştirmelisiniz. Pilinizin şişme veya hızlı şarj değişiklikleri nedeniyle bitmiş veya hasar görmüş olup olmadığını görebilirsiniz. Her şarj cihazının farklı voltaj değerlerine sahip olması nedeniyle, farklı şarj başlıkları kullanarak telefonun piline zarar verebilirsiniz.
4- Depolama alanınızı boşaltın
Cihazda çok fazla fotoğraf ve video olması ve yetersiz depolama alanı, telefonun sıkışmasına ve kilitlenmesine neden olabilir. Bu nedenle kullanmadığınız dosya ve uygulamaları silerek telefonu temizlemelisiniz.
5- Telefonunuzu çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda kullanmamaya dikkat edin.
Telefonların sorunları nedeniyle kapanmasının olası nedenlerinden biri, ortam sıcaklığının çok düşük veya çok yüksek olmasıdır. 0 ° C’nin altında veya 35 ° C’nin üzerinde bir sıcaklığa sahip telefonların kullanılmaması tavsiye edilir. Bu değerlerin dışında bir değer kullanarak telefonunuzu jailbreak yapabilirsiniz.
6- Telefonunuzun hasar görüp görmediğini kontrol edin
Telefonunuz çarpılırsa, düşürülürse veya ekrana çarparsa, telefon kapağına veya ana karta zarar verebilir. Bu sorunu çözmek için bir uzmandan yardım almalısınız.
7- Telefonunuzu fabrika ayarlarına geri yükleyin
Yukarıda açıkladığımız yöntemler sorununuzu çözmediyse neden telefonlar kendi kendine kapanıyor, cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamalısınız. Sıfırlamayı yapmadan önce telefonunuzdaki bilgileri yedeklemeyi unutmayın. Aksi takdirde tüm bilgileriniz ve verileriniz silinecektir.