Altta yatan blok zinciri ağ katmanını güncellemek yerine, Matic Network (MATIC) ikinci bir katman ölçeklendirmeyi hedefliyor. Matic Network’ün ana hedeflerinden biri, ağdaki etkileşimli işlemler arasındaki karmaşıklığı azaltmaktır.
Matic Network (MATIC), kullanıcılar, merkezi olmayan finans uygulamaları ve ekosistemler arasındaki etkileşimi kolaylaştırarak projenin ilk çıkışında amaçlarından biri olarak sunuldu. Matic Network, Plazma çerçevesinin özelleştirilmiş bir versiyonunda bu işlem için merkezi olmayan bir platform olarak tasarlandı.
Plazma, Ethereum ağında önemli ölçüde ölçeklendirme sağlayan bir çözümdür. Bu çözümle, merkezi olmayan finansal uygulamaların küresel olarak temel blok zinciri üzerine inşa edilmesini sağlar.
Bu çerçeveye ek olarak, Matic Network, güvenliği artırmak için yan zincirler ve Proof of Stake (PoS) doğrulayıcıları ekledi.
Matic Network’ün (MATIC) Avantajları Nelerdir?
Merkezi olmayan uygulamalar büyük ilerleme kaydetmiş olsa da, şu anda kullanımda olan blockchain sistemleri mevcut kullanıcıların taleplerine uygun şekilde ölçeklendirmeye uygun değildir. Bu noktada Matic Network (MATIC), yavaş onayları ve yüksek işlem ücretlerini önlemeyi amaçlamaktadır.
Ana zincir üzerinde kesinliği olan, daha hızlı ve daha düşük maliyetli olan Plazma çerçevesi üzerinde merkezi olmayan bir platform kurmayı amaçlamaktadır. Ethereum ağındaki Proof of Stake kontrol noktalarını kullanarak hızlanmayı hedefliyor. Bu işlem, 65536 işlemin tek bir Matic Network zinciri üzerinde yapılmasını sağlar. İleride kurulacak yeni zincirler ile milyonlarca işlem daha hızlı yapılacaktır.
Matic Network (MATIC) Madenciliği nasıl yapılır?
Matic Network (MATIC), madencilik dışı bir kripto para birimidir. Tüm Matic Network (MATIC) miktarı vakıf tarafından üretilir. Matic Network (MATIC), toplam 10.000.000.000 MATIC parçasında üretilecektir. Şu anda piyasada bulunan Matic Networks (MATIC) sayısı 2.758.503.686 MATIC’dir. MATIC belirli aralıklarla piyasaya arz edilmeye devam etmektedir.